محمدحسین برخوردار در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سال گذشته معادل 200 هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شده است اما امسال مطابق با ماده 16 قانون بهرهوری کشاورزی، این وزارتخانه تنها مجوز واردات 100 هزار تن گوشت قرمز را صادر کرده است.
رئیس مجمع عالی واردکنندگان افزود: بر اساس مجوزهای صادره از سوی وزارت جهاد کشاورزی، واردات گوشت قرمز از سوی گروههای تخصصی از صادرکنندگان صورت گرفته است و در این میان، کارگروهی دولتی برای واردات گوشت قرمز وارد عمل نشده است.
وی تصریح کرد: تمام افرادی که در واردات گوشت به صورت رسمی وارد شدهاند، از دسته واردکنندگان خوشنام هستند که در مقابل کالاهای وارداتی، تعهدات لازم را نیز ارایه میدهند، البته هدف از تشکیل اتحادیه تخصصی واردکنندگان گوشت قرمز نیز این بوده که افرادی صاحبنام و متعهد، با هدف ارایه محصول با کیفیت و با قیمت مناسب، نیاز کشور را بسته به مجوزهای صادره از سوی مراجع تخصصی تامین کنند.
به گفته برخوردار، حتی در مواقعی اتحادیه واردکنندگان بنا به صلاحدید و برای همکاری با دولت، اعضای واردکننده خود را مکلف میکند تا بالاتر از قیمتی خاص،از بازارهای خارجی خرید نکنند که نمونه آن نیز دیماه سال گذشته است که گوشت قرمز با قیمت هر تن 4250 یورو وارد شده بود، اما اتحادیه به اعضای خود تکلیف کرد تا بالاتر از قیمت 3800 تا 3850 یورو خرید نکنند.
وی اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی اتحادیههای تخصصی واردکنندگان، کنترل قیمت در بازار و تنظیم آن است؛ بنابراین کارگروهی هم که تشکیل شده متشکل از واردکنندگان بخشخصوصی است و دولت در آن نقشی ندارد و اتحادیه واردکنندگان گوشت متعلق به دولت نیست و یک همکار برای آن به شمار میرود.
برخوردار بازار فعلی محصولات پروتئینی را متعادل ذکر و تصریح کرد: شرایط و ثبات قیمتی نشانگر تعادل در بازار محصولات پروتئینی است.
نظر شما